Hyviä lajeja harrastaa

Urheilu on tärkeä osa ihmisten elämää. Kuten monelle koulusta tuttu toteama kuuluu, tulisi liikuntaa harrastaa mielellään vähintään kaksi tuntia joka päivä. Totuus on kuitenkin se, että monellakaan tämä aika ei nykyään tule täyteen. Syitä voi olla monenlaisia: ajan puute, motivaation puute, seuran puute tai se, ettei yksinkertaisesti tiedetä, mistä aloittaa. Tällöin kuvaan astuvatkin amatööriurheiluseurat: tällaisissa seuroissa ei tähdätä lajin huipulle tai luomaan kenestäkään olympiavoittajaa, vaan yksinkertaisesti pidetään hauskaa hyvällä porukalla innostavan lajin parissa. Tällaista lajia harrastamalla päivän liikuntamittari tulee täyteen huomaamatta, kunto kohenee ja terveys paranee. Myös pidemmällä aikavälillä terveysvaikutukset ovat hyvinkin positiiviset, joten urheilu todellakin kannattaa. Mutta mitä lajia sitten harrastaisi? Olemme listanneet tähän artikkeliin hyviä ja innostavia urheilulajeja, jotka sopivat niin aikuisille kuin lapsillekin.

Darts

Tikkapeli eli darts on suosittu peli ympäri maailman niin aikuisten kuin lastenkin keskuudessa. Tämä hauska taitopeli on suosiossa etenkin nuorten aikuisten keskuudessa, sillä se löytyy useimmista baareista ja on hauska juomapeli ja seurapeli, jonka parissa ei taatusti tule tylsää.

Koripallo

Koripallo on vauhdikas peli, josta vauhtia, jännitystä ja vaarallisia tilanteita ei taatusti puutu. Hyvässä seurassa höntsäkoris on kuitenkin vain hikinen ja hauska peli, jota pelatessa kunto karttuu roimasti.

Jalkapallo

Jalkapallo on perinteinen joukkuepeli, jota on mukava pelata isommalla porukalla. Peli vaatii vauhtia ja ketteryyttä, ja juuri nämä seikat tekevät siitä hauskan ja jännittävän seurapelin.

Zumba

Jos perinteiset urheilulajit eivät viehätä, kokeile zumbaa! Tämän tanssilajin parissa on takuulla niin hauskaa, ettet edes huomaa liikkuneesi! Pari tuntia menee zumbatessa tuosta vain, ja mikä parasta, voit harjoitella myös yksin kotona. Et tarvitse muuta kuin musiikkia, avoimen tilan ja hieman rytmiä veressä.

Lentopallo

Lentopallo on kesän ykköspeli. Se ei vaadi rutkasti taitoa tai tietoa eikä siinä tarvitse juosta, mutta hiki ja hauskanpito on taattu!

Sulkapallo

Sulkapallo on hauska joukkuepeli, jossa ei myöskään tarvitse juosta. Enemmän se vaatii taktiikkaa ja tiimipeliä, ja pisteiden laskemisella ei ole niin väliä. Kunhan kaikilla on kivaa!